Onze wijk, sinds 1996

Othene, de meest oostelijke wijk in Terneuzen bestond tot 1996 uitsluitend uit het buurtschap "Noten", de wat oudere bewoners kennen de Soezentaart van Bakker Bril nog als gisteren.
Al in 1977 werden de plannen voor de sprong over de kreek in de PZC bekend gemaakt, maar het duurde nog tot 1996  eer men is begonnen met het bebouwen van de Margaretha polder, in eerste instantie werd alleen het Noordelijke deel bouwrijp gemaakt, maar al snel kwam de vraag naar duurdere woningen die aan het water van de Otheense kreek kwamen te liggen.
Tientallen gezinnen heb ik de overstap zien maken van Noord naar Othene Zuid.
Noord is inmiddels helemaal vol gebouwd, maar in Othene Zuid zijn nog vele kavels beschikbaar voor uw vrije woning keuze.
De wijk heeft een oppervlakte van 192 Ha en had op 1 Jan 2019:  3674 inwoners.
Wie naar Othene wil verhuizen moet zich goed orienteren op de plaats van uw toekomstige woning, de wijk is namelijk ook vaak levendig en druk, ook op Zondag of Feestdagen hoor je hier mensen klussen met Electr apparatuur, Bladblazers, Grasmaaiers enz, de wijk komt hier nooit echt tot rust, dat is wel eens jammer. (maar dat is mijn persoonlijke mening)
Niet dat ik zelf zo gelovig ben, maar 1 dagje in de week rust houden ... in deze 24/24 uur's Wereld.
Ook het aantal verkeersbewegingen, zeker wanneer de scholen open zijn, kan het er erg druk zijn.
Er zijn natuurlijk ook mensen die van een levendige omgeving houden.
Dan is Othene ... de juiste keus.